....doa istikharah.....

"Ya Allah, aku memohon petunjuk kebaikan kepada-Mu dengan ilmu-Mu. Aku memohon kekuatan dengan kekuatan-Mu. Ya Allah, seandainya Engkau tahu bahwa masalah ini baik untukku dalam agamaku, kehidupanku dan jalan hidupku, jadikanlah untukku dan mudahkanlah bagi dan berkahilah aku di dalam masalah ini. Namun jika Engkau tahu bahwa masalah ini buruk untukku, agamakku dan jalan hidupku, jauhkan aku darinya dan jauhkan masalah itu dari ku. Tetapkanlah bagiku kebaikan dimana pun kebaikan itu berada dan ridhailah aku dengan kebaikan itu."

Friday, November 28, 2014

kaitan suasana yang di sukai dengan personaliti


pintu 1 melihat laut terbentang luas...kebebasan, iaitu mewakili sikap kebebasan. anda merupakan seseorang yang sukakan kebebasan. anda memerlukan ruang dan masa untuk melakukan sesuatu perkara mengikut aduan tersendiri. anda adalah jenis yang suka berdikari dan suka melawan tetapi bagi anda pergaduhan bukanlah sesuatu yang bijak. anda sukar untuk menerima seseorang atau sesuatu yang baru. Tekanan adalah perkara yang anda benci kerana anda suka menikmati kehidupan.

pintu 2 melihat pokok2 dan daun2 kehijauan, yang membawa maksud individualiti. anda jenis yang suka bergerak secara bersendirian. suka memerhati, berfikir dan menyelesaikan perkara yang bermain di benak fikiran and. anda seorang unik dan mempunyai perspektif yang mendalam dalam sesuatu perkara. anda melihat dunia dalan cara yang unik, dan orang sekeliling anda boleh bermanfaat darinya. anda seorang 'loner' tetapi anda boleh menjadi rapat dengan seseorang tetapi ia akan mengambil sedikit masa.

pintu 3, melihat pokok bermusim yang mengeluarkan warna yang berlainan.. seperti pohon2 autum dan sakura, iaitu bermakna kamu sukakan warna warni. berwarna warni hidup anda penuh dengan keceriaan kerana anda adalah seorang yang ceria. anda suka berinteraksi dan orang sekitar anda senang untuk berinteraksi dengan anda. anda suka memulakan perbualan, dan bertanya banyak soalan, sifat ingin tahu anda yang tinggi menyebabkan anda belajar lebih dari orang lain. anda seorang yang cerdik dan dalam masa yang sama lucu. anda akan berfikir lebih bagi memastikan orang sekeliling anda dipenuhi dengan gelak ketawa.

pintu 4, melihat bangunan2 dahulu kala, bangunan yang unik rekaannya yang membawa makna menarik. anda akan menjalani kehidupan yang menarik dan juga mencabar! anda selalu melihat kehadapan di dalam hidup. biasanya, apabila tiba masa untuk membuat keputusan, anda akan mmbuat keputusan tanpa berfikir panjang, tapi biasanya semua keputusan yang anda buat adalah sentiasa menjadi. peraturan, adalah perkara yang kurang disenangi oleh anda dan dalam masa yang sama anda adalah seorang yang 'careless'. anda seorang yang spontan dan suka mencari keseronokan.

pintu 5, melihat tebing laut dan sungai yang di penuhi dengan pokok2 yang menghijau yang membawa makna kedamaian. kedamaian dan keamanan antara perkara yang dipentingkan oleh anda. selain itu, anda juga seorang 'low-maintainnance' anda tidak suka diganggu / dihalang. apabila tiba masa untuk membuat keputusan, anda akan mengambil keputusan yang paling mudah sekiranya boleh. anda tidak suka membebankan diri anda. orang disekeliling anda akan merasa sokongan yang anda berikan kerana anda seorang yang 'suppotive' anda terkenal sebagai seorang yang konsisten dan juga seorang yang melihat sesuatu secara menyeluruh.

pintu 6, melihat salji dan berada di kawasan yang sejuk... penuh dengan ais kalau boleh nak jumpa dan bersama olap(frozen) iaitu suasana sunyi dan tenang.  anda sukakan keadaan yang sunyi dan tenang. anda boleh menghabiskan masa secara berseorangan tanpa merasa sunyi. anda ingin mengerti kesemua aspek yang timbul di dalam kehidupa anda. setiap perkara yang anda lakukan mempunyai sebab dan anda sudah berfikir dahulu sebelum membuat sesuatu perkara. kawasan yang dipenuhi orang ramai akan dielakkan oleh anda tetapi bukan bermakna anda tidak bersosial. anda mementingkan perhubungan yang sejati dan suka berinteraksi secara berdua-duaan. 

No comments:

nama ku

NORSUTRIANA
NNaif
OOportunis
RRamah
SSuci
UUntung
TTulus
RRealistik
IIkhlas
AAmanah
NNaif
AAlim
Apa ada pada nama?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pengunjung yang baik

kalimah mulia

kalimah mulia

aquarium