....doa istikharah.....

"Ya Allah, aku memohon petunjuk kebaikan kepada-Mu dengan ilmu-Mu. Aku memohon kekuatan dengan kekuatan-Mu. Ya Allah, seandainya Engkau tahu bahwa masalah ini baik untukku dalam agamaku, kehidupanku dan jalan hidupku, jadikanlah untukku dan mudahkanlah bagi dan berkahilah aku di dalam masalah ini. Namun jika Engkau tahu bahwa masalah ini buruk untukku, agamakku dan jalan hidupku, jauhkan aku darinya dan jauhkan masalah itu dari ku. Tetapkanlah bagiku kebaikan dimana pun kebaikan itu berada dan ridhailah aku dengan kebaikan itu."

Thursday, January 13, 2011

terhijab

assalamualaikum, alhamdulillah bertemu lagi dalam ruangan alam maya.. dengan limpahan kuriniaNya dan izin_Nya dapat lagi ana menulis apa yang terbuku dalam minda ini. 

alhamdulillah, setelah sebulan bercuti, dan macam tak cuti.. kuliah hadith bersambung semula alhamdulillah walaupun pada hari isnin yang lepas kelas tiada. namun ia bukan penghalang untuk ana dan sahabat2 datang pada hari seterusnya demi mengumpul dan mempelajari sedikit ilmu Allah untuk bekalan di hari kemudian yang kekal selama-lamanya.. 

sangat best, ustaz menggunakan Kitab Al-Hikam yang di tulis oleh Sheikh Ibnu Athoillah As-Kanddari.. kata seorang adik keluarga ana di UTM ni kitab ni pernah di gunakan oleh Mas Azam (KCB 2). kitab ni banyak memberi penerangan tentang ilmu asas tentang Islam dan penghuraian yang jelas daripada ustaz untuk pemahaman yang lebih. namun shbt2 dan pengunjung2 boleh juga mempelajari kitab tersebut untuk bacaan dekat http://www.angelfire.com/journal/suluk/hikam.html namun untuk penerangan sebaiknya belajar dengan ustaz. semoga kita di jauhi dari sebarang ilmu2 yang menyimpang.. elakkan daripada membuat fahaman sendiri. kerana ia sangat bahaya. 

melalui pengajian kitab tersebut bersama dengan ustaz othman, ia banyak mengajar ana sendiri dan memberi ilmu2 tentang mendekatkan diri pada Allah SWT. dapat menyedarkan siapa kita sebenar dan banyak lagi, kalau shbt2 pengujung berminat boleh lah joint 
masa: 7.30 am- 8.00am
tempat : dewan al-biruni MSI
tarikh : isnin hingga jumaat.

datang jangan tak datang


No comments:

nama ku

NORSUTRIANA
NNaif
OOportunis
RRamah
SSuci
UUntung
TTulus
RRealistik
IIkhlas
AAmanah
NNaif
AAlim
Apa ada pada nama?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pengunjung yang baik

kalimah mulia

kalimah mulia

aquarium