....doa istikharah.....

"Ya Allah, aku memohon petunjuk kebaikan kepada-Mu dengan ilmu-Mu. Aku memohon kekuatan dengan kekuatan-Mu. Ya Allah, seandainya Engkau tahu bahwa masalah ini baik untukku dalam agamaku, kehidupanku dan jalan hidupku, jadikanlah untukku dan mudahkanlah bagi dan berkahilah aku di dalam masalah ini. Namun jika Engkau tahu bahwa masalah ini buruk untukku, agamakku dan jalan hidupku, jauhkan aku darinya dan jauhkan masalah itu dari ku. Tetapkanlah bagiku kebaikan dimana pun kebaikan itu berada dan ridhailah aku dengan kebaikan itu."

Thursday, February 19, 2009

mutiara kata untuk para Da'e


"tiap-tiap da'e hendaklah insaf bahawa pengisian hati hendaklah diutamakan dari segala-galanya.. kalau jasad dan akalnya diberi habuan dan ubatan untuk berfungsi maka demikian juga hati. dengan hati ia boleh memandang da'e mukmin rabbani sebenar. kalau da'e tidak abid dan tidak bersifat rabbani, maka tidak adalah ertinya sama sekali, walau bagaimana tinggi ilmu dan pencapaian ilmiahnya, kerana ilmu dan pengetahuan dibangunkan atas dasar taqwa kepada Allah S.W.T

"Think of Islam"

ceria sokmo..

salam mujahidah,

syukur kepada Allah, ana dapat juga untuk create blog ni.. syukran kepada sahabat ana tidak lokek untuk berkongsi ilmu blog ni.. apa2 pun sahabat2 jangan tension2 tau kena ceria sokmo.. ops tercakap dilek terengganu plak... em nak kongsi kat sahabat2 em petua awet muda ni senyum selalu tapi biar kena pada tempatnya, pesanan ana jangan senyum-senyum kambing nanti kambing marah tau.. senyumlah biar ikhlas bak kata borneo senyum sebut "3"... cuba2 nah betulkan rasa ceria dan still rasa diri ni muda je... kalau tak percaya cuba lihat senyuman sahabat2 depan cermin... ha tafsirlah sendiri.. em nampaknya masa tak izinkan ana duduk lama2 dalam psz ni... k la ya teruskan perjuangan untuk mencapai "mardatillah"...

(",) think of Islam (",)

nama ku

NORSUTRIANA
NNaif
OOportunis
RRamah
SSuci
UUntung
TTulus
RRealistik
IIkhlas
AAmanah
NNaif
AAlim
Apa ada pada nama?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pengunjung yang baik

kalimah mulia

kalimah mulia

aquarium